KAD NOVAC VIŠE NIJE PITANJE

Čovjek odgovoran za Minecraft okusio lošu stranu uspjeha

03.09.2015 u 16:22

Bionic
Reading

Sudeći prema Notchevim tweetovima, milijarde dolara mogu vam donijeti izvjesnu količinu stvari... nakon čega slijedi depresija

Svaki čovjek koji je pokrenuo vlastitu firmu sanjari o tome da će mu biznis procvjetati, kako će zbog njega postati poznat među konkurentima te kako će jednog dana čitavu stvar prodati za masne novce i otići u mirovinu.

Markus Notch Persson, više poznat kao 'onaj lik koji je za Minecraft dobio dvije i pol milijarde dolara', napravio je upravo to i, ako je vjerovati njegovim tweetovima, nakon godine dana neprekidnog partijanja čovjek se zapita što će raditi sa sobom.

Podsjetimo se, Persson je nakon prodaje Mojanga Microsoftu nestao iz šire javnosti - kupio je vilu za 70 milijuna dolara, nakrcao ju slatkišima i alkoholom te krenuo u epsko partijanje, a ono je očigledno trajalo sve donedavno.

Pored beneficija koje donosi raspolaganje enormnim količinama novca, očigledno postoji mračna strana uspjeha. Ona sa sobom nosi osjećaj izolacije, ispraznosti i izgubljenosti.



Sad, što se romantičnih veza tiče, Notch je imao što reći i o tom pitanju.


Konačno, nazvao je Microsoft doista pogrdnim imenom. U širem kontekstu, iskreno, doista ga ne krivimo.


Ipak, ljudi koji su se našli u sličnoj situaciji kao Notch na neki način uspjeli su ga uvjeriti u to da je njegova kriza uobičajena te da će sve na kraju biti dobro.