UNATOČ SILENT HILLSU

Del Toro i Kojima nastavljaju suradnju

27.07.2015 u 07:39

Bionic
Reading

Dva velika uma, unatoč kraju zajedničkog projekta Silent Hills, i dalje planiraju nastaviti raditi na videoigrama

Silent Hills je mrtav (dramatična pauza). Ok, sad kad smo se naplakali do besvijesti evo jedne jako dobre vijesti: Hideo Kojima i Guillermo Del Toro postali su jako dobri prijatelji te planiraju nove videoigre. Da, dobro ste čuli, sjajan redatelj i genijalan dizajner videoigara ujedinili su snage i planiraju svoju viziju superinteraktivne i atmosferične digitalne zabave pretvoriti u stvarnost.

Istina je da novi nastavak Silent Hillsa neće ugledati svjetlo dana, no ideja iza njega - želja da se napravi igra koja će igrača stimulirati na više načina osim završavanjem nivoa - i dalje je aktualna tema, barem ako pitate gospodu Kojimu i Del Torroa.

Del Toro je u nedavnom intervjuu izjavio kako 'smo bili doista duboko u fazi planiranja te je šteta što (Silent Hills) nije realiziran. Razmišljali smo o tome kakve stvari doista guraju granice novih konzola te smo planirali napraviti nešto što će vas doista uznemiriti. Jedan od najvećih momenata Metal Gear Solida bio je Psycho Mantis. Način na koji je, naime, igra doista vršila interakciju s vama - igračem'.

U slučaju da niste izbrisali P.T., ostatke Silent Hillsa možete igrati još dan danas, no to vam i dalje nije neka luda utjeha, s obzirom na to da sva genijalnost ove minimalističke demonstracije jedino ostavlja glad za još toga. Nadamo se iskreno da će Kojima i Del Toro svoju viziju jednog dana uobličiti u jeziv, zabavan i atmosferičan naslov kakav svi priželjkujemo.

izvor: IGN