PRIPREMITE SE!

Pet najvećih PC ekskluziva vrijednih čekanja

01.07.2015 u 07:04

Bionic
Reading

U slučaju da niste vlasnik jedne od konzola, za vas smo priredili mali pregled kroz nadolazeće PC igre koje će, čini nam se, biti neki od najboljih naslova ostatka ove i prve polovice iduće godine

Prošao je E3, izdavači su rekli što ćemo igrati do kraja ove i tijekom iduće godine, a na nama je samo da uzdišemo od uzbuđenja i molimo boga da naši omiljeni naslovi ne završe u spirali beskonačnog odgađanja. Kao i svake godine do sad, PlayStation i Xbox imaju svoje obične, tempirane i preuzete ekskluzive, dok PC gejmeri sjede sa strane i čekaju da velike face kažu kako igre dolaze i na 'kantu'.

Pitanje je, doduše, što očekivati od PC-ja po pitanju ekskluziva - naslova koje vlasnici konzola mogu samo gledati i uzdisati. Kako bismo dali odgovor na ovo pitanje, donosimo vam pet PC ekskluziva koje će biti i te kako vrijedne čekanja.

Might and Magic Heroes VII, naslov koji se zbog nejasnih razloga ne zove Heroes of Might and Magic, nadugo je i naširoko poznati fantasy-strateški naslov čiji kultni status odzvanja među generacijama gejmera stare škole. Sedmi nastavak najavljen je za listopad ove godine te obećava desetke sati krcatih zmajevima, divovima, kiklopima te svekolikim karakondžulama karakterističnim za umiljati svijet HOMM-a.

Might and Magic Heroes 7 trailer




Chris Robertsov Star Citizen s pravom se naziva svemirskom simulacijom koja će uništiti sve ostale svemirske simulacije. Štos s tom igrom je, doduše, taj da je toliko prokleto ambiciozna, da je jako teško procijeniti hoće li uopće izaći do kraja iduće godine. Premda službeni datum i dalje potvrđuje 2016. kao godinu kad ćemo konačno sjesti u kabinu našeg super-svemirskog lovca, predlažemo da taj čarobni broj ipak uzmete s dozom rezerve. Svejedno, igra izgleda toliko dobro da ju jedva čekamo!


Starcraft 2, premda nije toliki ultra-popularni multiplayer naslov kao prije, evo, i pet-šest godina kasnije plijeni pažnju novim nastavkom Starcraft 2: Legacy of the Void. Završni dio Starcraft 2 sage obećava veliku i epsku priču, dodatno ispolirani multiplayer te dovoljno materijala za buduće i trenutne teoretičare Starcraft 2 e-sporta. Ukratko, Blizz zna što radi i spreman je ponovno vas uvjeriti kako sumanuto kompleksne SF strategije u pravom vremenu imaju svijetlu budućnost.


Što reći o Total War: Warhammer? Igri temeljenoj na stolno strateškoj igri koja ovih dana tone u bezdan revampanja i rušenja više od 25 godina tradicije? Pa, to da se drži 'onih boljih vremena' Warhammer Fantasyja te igračima donosi Total War kakvog su htjeli zaigrati još od vremena kad su otkazali izlazak novog Dark Omena. Creative Assembly, računamo na vas!

Total War: Warhammer - prvi foršpan


Kao posljednju igru na popisu spomenuli bismo Xcom 2, no 'keč' je u tome što kad pogledamo na popis, imamo samo strategije. Upravo zbog toga predlažemo da, unatoč skepticizmu, obavezno imate oko na nadolazećem Falloutu 4. Premda prvi trailer nije obećavao ništa osim nostalgije, prvi gameplay iz Bethesde razorio je svaku sumnju u ovaj naslov. Radi se u punokrvnom, doslovno MASIVNOM novom Falloutu koji će igračima, pored klasičnog RPG iskustva, dati slobodu kakvu do sad nisu vidjeli (khm, gradnja vlastitog grada, neograničeni crafting sustav, khm).