VELIKI PLANOVI

Sony: 'The Last Guardian mora se prodati bolje od Icoa i Shadow of The Colossusa'

30.06.2015 u 06:54

Bionic
Reading

Japanski div iduće godine konačno će izdati The Last Guardian, no pitanje je što oni uopće očekuju od ove beskonačno puta odgađane igre

Čudi vas naslov? Pa uzmete li u obzir kako Sony na igri radi već sedam godina, te kako je (vrlo vjerojatno) u nju ulupao gotovo nezamislivu količinu novca, nije čudno da očekuju da se bar dio tog novca vrati nazad. Nepotrebno je napominjati kako igra nakon svih silnih godina čekanja, i dalje ima zapanjujuće velik broj fanova. Ovo je doista paradoksalno uzmemo li u obzir da ni ICO niti Shadow of The Colossus (Guardianovi prethodnici) ne spadaju među Sonyjeve najprodavanije igre ikad.

Zapravo, igre su unatoč hvalospjevima mnogobrojnih kritičara doista prošle loše, što je njihovim kreatorima do neke mjere utjeralo strah u kosti.

Ako se Shadow of The Colossus po prodaji svrsta među gore spomenute naslove, to će biti strašno loše vijesti. Zapravo, išli bismo tako daleko da kažemo 'katastrofalne'.

U nedavnom intervjuu za Metro, Sonyjev boss Jim Ryan izjavio je: 'Sony nije imao baš neki ludi uspjeh s ICOM i SOTC. Razgovarao sam s timom i rekao im kako doista moramo napraviti bolju igru... sadržajno i stilski.'

Hoće li zbog toga The Last Guardian imati online multiplayer za do 16 igrača? Ili dio u kojem s leđa kimere ubijate naciste šesterocijevnim laserskim topom? Ili će Sony šikanirati ideju o divovskoj kimeri i mališanu te ih zamijeniti vječitim pobjednicima interneta - ljenjivcem i mačkom? Tko zna. Za sad nam je, iskreno, jedino važno da prokleta igra konačno izađe... i da bude jednako dobra kao i njeni duhovni prethodnici.

The Last Guardian izlazi iduće godine i to samo na PlayStationu 4.