DRAMATIČNO

Iz prodaje povučena PC verzija Batmana!

26.06.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Warner Bros. odlučio se na potez nezapamćen u povijesti gaminga - s polica povlače PC verziju 'Arkham Knighta' zbog ogromnog nezadovoljstva igrača

I dok je na konzolama fantastično iskustvo, Batman: Arkham Knight je na PC-ju gotovo neigrivi poluproizvod koji je naljutio milijune obožavatelja diljem svijeta. Osim što igra 'trza' i na najsanžnijim računalima koja se danas mogu nabaviti, igra je na PC-ju grafički inferiorna svojoj konzolaškoj braći, što nema apsolutno nikakvog smisla, posebice ako uzmemo u obzir da je verzija za PC razvijana u suradnji s Nvidijom.

Igrači su stoga zatrpali forume i igri na Steamu dali vrlo niske ocjene.

Batman: Arkham Knight 'All who follow you' foršpan


Warner Bros. se na opće iznenađenje odlučio na potez koji zaista ne pamtimo i pitanje je je li se dogodio ikada u povijesti gaming industrije. Oni su s fizičkih i virtualnih polica (Steam) povukli igru i trenutno se ne može uopće kupiti.

U priopćenju igračima ponizno su se ispričali.

'Nastale probleme shvaćamo vrlo ozbiljno te smo odlučili povući PC verziju dok ih ne riješimo i igračima priuštimo iskustvo kakvo i zaslužuju', stoji u priopćenju.

'Konstantno pratimo forume i prijave na Steamu i cijenimo feedback koji nam šaljete, ma koliko negativan bio. Ako niste zadovoljni igrom, već sada za nju možete dobiti povrat novca na Steamu ili pak u trgovini u kojoj ste kupili 'Arkham Knight''.

Dakle, ne samo da se Warner Bros. ispričao za užasnu PC verziju, već su ljudima doslovno 'nacrtali' kako dobiti povrat novca. U ovoj situaciji takav potez je za svaku pohvalu, no nije jasno kako se Rocksteadyju i Warneru mogao dogoditi propust ovakvih proporcija.

A igrači će iz ovoga, nadamo se, također izaći pametniji. Pouka cijele priče je: Ne kupujte igre u pretprodaji i nemojte davati novac za proizvode kojima ne možete znati kvalitetu. Tako će se i izdavačke kuće i razvojni studiji prema igračima ponašati puno bolje i s više poštovanja