ZBUNJENI?

Kholat je planinska horor-verzija poznatog Dear Esthera

29.05.2015 u 06:57

Bionic
Reading

Pripremite se za igru koja će vas natjerati da krenete u nepoznato samo da bi vas prestravila kao malu uplakanu dječicu

Naracija u igrama uvijek je bila sjajna stvar. Od Bastiona, preko Transistora i Thomas Was Alonea, pa sve do Stanleyja Parablea i Dear Esthera, sasvim je očito kako dobro pročitan tekst i zanimljiv glumac za mikrofonom može učiniti predivne stvari za naslov.

Kholat je horor u kojem istražujete planinska bespuća u nadi spasenja i izvlačenja žive glave. Problem je, kao i uvijek, čudovište koje vas proganja, a čitavu stvar prati ugodan glas ni manje ni više nego Seana Beana, najširoj publici poznatog kao Ned Stark iz Igre prijestolja

Autori igre iz nezavisnog studija IMGN.PRO tvrde kako će, premda se radi o igri strave, Kholat više koncentrirati na atmosferu, istraživanje i prepričavanje priče, negoli na mahnito bježanje od užasno opasnog monstruma. Cilj im je, citiramo, stvoriti atmosferu, a ne gurati karakondžule igračima u lice. OK, ovo nisu rekli, ali se da zaključiti prema dostupnim materijalima.

Kholat foršpan


Inače, Kholat je temeljen na istinitom događaju pod imenom Incident iz klanca Dyatlov. Devet planinara tijekom kasnih pedesetih godina prošlog stoljeća nestalo je na području sjevernog Urala, samo da bi ih kasnije pronašli mrtve, napola razodjevene i međusobno udaljene stotinama metara. Glasine čak navode da su neki od njih imali radioaktivnu tvar na odjeći, što može značiti puno gadarija poput znanstvenih eksperimenata ili lavina.

Bilo kako bilo, Kholat ćemo moći zaigrati na PC i Mac platformama od 6. lipnja ove godine.