ZAŠTO?

Rockstar kažnjava ljude zato što u GTA V koriste bezazleni mod 'FOV'

05.05.2015 u 14:35

Bionic
Reading

Pazite što radite kada instalirate modifikacije za PC verziju GTA , premda bile za igru u jednog igrača. Rockstar bi vas mogao 'bannati'

Mod FOV, odnosno Field of Vision, dodatak je za PC verziju Grand Theft Auta V koja trunčicu izmjenjuje vizualno iskustvo igranja. Rockstar očigledno misli drukčije. Naime gomila korisnika prigovara kako im je zbog korištenja ovog dodatka zabranjen pristup GTA Onlineu. Drugim riječima - bannani su zato što u igri koriste perifernu viziju.

Za razliku od doista podmuklih modifikacija koje igračima daju nepravednu prednost, ovdje govorimo o benignoj izmjeni koja realno ne može naštetiti nikome. Ovo, naravno, nije spriječilo Rockstar pri originalnoj nakani, a to je bannanje igrača koji doista nisu mislili ništa loše.

Jesmo li spomenuli kako bannanje od nedavno vrijedi čak i ako mod koristite u igri za jednog igrača? Nismo? A, OK.

Uglavnom, ako ste mislili da kaos staje na tome, gadno ste se prevarili. Jedan od korisnika poslao je upit Rockstaru u kojem pita je li korištenje FOV-a zabranjeno. Odgovor je, u najmanju ruku, zbunjujući - Rockstar navodno nema ništa protiv njega. Pa zbog čega onda, zaboga, bannate ljude koji ga koriste?