TRANSPLANTACIJE GLAVA I NAPUŠTANJA FIRME

Jesu li skandali vezani uz MGS 5 samo velika reklama?

24.04.2015 u 06:54

Bionic
Reading

Slijed skandaloznih događaja vezanih uz razvoj Konamijevog Metal Gear Solida V: Phantom Pain vrlo je vjerojatno velika zavjera (i reklama)

Ako pratite medije vezane za gejming, proteklih tjedana vjerojatno ste naišli na vijesti o razilaženju Hidea Kojime, autora čuvenog Metal Geara, i njegove dosadašnje matične firme, Konamija. Kako stvari stoje, Kojima je u jednom trenu odlučio napustiti firmu, što je i napomenuo u svojim tweetovima. Neko vrijeme nakon toga Konami je na službenoj stranici maknuo Kojimino ime sa svih igara MGS, indirektno najavljujući razilaženje s genijalnim redateljem.

Najnovija kontroverza vezana je uz jednog od likova iz igre, konkretno neurokirurga koji tvrdi kako je transplantacija glave moguća i izvediva. Da stvar bude još bolja, lik izgleda isto kao i njegova inspiracija, Sergio Canavero. A da stvar bude dvostruko bolja, Kojima je koncept transplantacije glave, kao i lik doktora, iskoristio bez ikakve dozvole te je time zaradio tužbu za nedozvoljeno korištenje lika i djela spomenutog neurokirurga.

E sad, ovo je trenutak u kojem stvari postaju doista čudne. Sve informacije, kao i članak koji spominje gore navedenu tužbu, napisao je i naknadno Kotakuu potvrdio novinar PlayStation Magazinea Gabriele Galliani. Uzmemo li u obzir to da je spomenuti autor preko časopisa za koji radi vezan uz informacije koje opet dolaze od Hidea Kojime, postoji realna šansa da je čitav fijasko velika zavjera.

Ovome u prilog ide Gallianijev tweet u kojem moli fanove Metal Geara za malo strpljenja.


Hoćete li još razloga da zaključite kako je čitava medijska hajka samo ogromna reklama? Bacite pogled na fotografiju koju je Kojima objavio neposredno nakon početka skandala!

Stvar koja nas na kraju ovog svega zanima je - je li Hideo Kojima toliki trol da je za reklamiranje svoje igre uposlio doktora Canavera te na sebe namjerno privukao pažnju glasinama kako napušta Konami prije nego što je Phantom Pain uopće izašao?

Znam da je ovo sve špekulacija, no nešto mi govori da su Canavero, njegov projekt transplantacije glave, kao i Kojimin otkaz, samo pažljivo planirana i briljantno osmišljena reklama!