CENZURA

Valve odbio uvrstiti 'Hatred' na Steam

18.12.2014 u 07:11

Bionic
Reading

Sve više kompanija iz industrije gejminga diže ruke od jedne od najkontroverznijih igara u nekoliko proteklih godina

Poljski razvojni studio Destructive Creations u listopadu je najavio svoj prvi projekt – Hatred. Najavi trailer za igru zgrozio je čak i one koji ne prate gejming, a Epic Games zatražio je da iz trailera maknu njihov logo s obzirom na to da koriste Unreal Engine.

Igru su jučer stavili i na Steam Greenlight te, unatoč brojnim glasovima, Valve ju je odlučio ukloniti uz kratko objašnjenje – ne želimo ovu igru na Steamu.


Naime, 'Hatred' je igra u kojoj protagonist ide na sveti pohod u kojemu ubija isključivo civile i policiju s namjerom 'širenja Armageddona'.

Jasno, Poljaci su nezadovoljni ovom odlukom te su naveli Postal i Manhunt kao jednako brutalne igre koje se najnormalnije mogu kupiti na Steamu. Kažu da ih ovo neće obeshrabriti i da izlazak igre možemo očekivati tijekom sljedeće godine

18.12.2014. 14:07
Prema posljednjim vijestima, priča o Hateredovoj cenzuri zadobila je neočekivani preobrat. Valveov izvršni direktor Gabe Newell osobno javio timu iza Hatereda, te ispričao za micanje njihove igre sa Steamovog Greenlighta. Destructive Creationsov 'simulator masakra' vraća se u poznati online dućan gdje je, prije gore spomenutog otklanjanja, u rekordno kratkom vremenu sakupio 13.148 glasova, te postao sedma najpopularnija igra na Greenlightu.

Očigledno je kako Valve i Steam vide tržišni potencijal u prodaji ove kontroverzne igre, čemu i svjedoči ovako dramatična intervencija u kojoj je glavni čovjek firme doslovno slao email u kojem se ispričava.  Kako bi se reklo na kraju dana, sve je u svijetu gejminga ipak možda u novcu.

Autori igre reagiraju: 'Ovo je apsolutno najbolji dokaz da postoje pravi Hatered fanovi koji žele da igra izađe. Upravo to nam treba kako bismo nastavili s radom na naslovu punom uzbudljivog i izazovnog gameplaya. Čitava situacija samo nam daje razloga da nastavimo unatoč preprekama. Također, s obzirom na broj ljudi koji žele zaigrati Hatered, motivira nas da najvećim fanovima prednarudžbu ponutimo čim prije'.