HOROR PRIČE

Da Pac-Man s Atarija 2600 izlazi danas...

20.11.2014 u 14:53

Bionic
Reading

Videoradovi u kojima se na sarkastičan način gleda na suvremenu industriju videoigara nisu posebna novost, no jedan od jednostavnijih ujedno je i najstrašniji - barem po dozi stvarnosti ubačenoj u jedan retro naslov. Rich Kyanka zamislio je kako bi bilo da Pac-Man s Atarija 2600 izlazi danas...

Neke od značajki koje su dijelom parodije bolno su poznate iz brojnih današnjih naslova. Osim učitavanja igre, učitavanja nadogradnji igre pa još malo učitavanja učitavanog učitavanja, gejmeri konačno mogu početi igrati. Možda ipak ne. Za svaki slučaj, naslov će ih prethodno provjeriti jesu li kupili, instalirali i nadogradili najsvježiji DLC sadržaj te provjerili posebnu ponudu za in-game sadržaj (u ovom slučaju Power Pellets za Pac Points).

Mukama još nije došao kraj, jer će se igra pokušati spojiti na odgovarajuće servere pa i za single-player sadržaj. Uspješnim spajanjem i početkom igranja otključava se i prvi achievement. 'Moraš skupit' sve!' Za svaki slučaj slijedi još jedna provjera želi li potrošač kupiti najsvježiji DLC.

No da bi ovo bio istinski naslov iz 2014., neki od komentatora navode da u ovoj 'obradi' treba dodati još stvari. 'Multiplayer treba biti potpuno slomljen, za smeće', 'treba smanjiti izazov i težinu igranja', 'dodati više bugova', i sl.

Jesu li frustracije nekih igrača novijih naslova uistinu opravdane?

Da Pac Man s Atarija 2600 izlazi danas...