MAXWELL NA DJELU

Nvidia u Zagrebu predstavila budućnost gejminga

17.11.2014 u 08:17

Bionic
Reading

Nvidia je proteklog tjedna u Zagrebu demonstrirala prednosti svojih novih grafičkih kartica koje koriste tehnologiju Maxwell

Zahvaljujući novim tehnologijama korištenim u nedavno predstavljenim grafičkim karticama GeForce GTX 980 i GeForce GTX 970, Nvidia je uvjerena kako budućnost gejminga leži upravo u maksimalizaciji čipova Maxwell. Ovo je među ostalim i demonstrirano tijekom prošlotjedne prezentacije održane u Zagrebu. Ondje je demonstrirano koliko se zapravo brže vrte neki naslovi optimizirani za ovu tehnologiju.

O kakvoj se točno konfiguraciji se radilo? O PC-u s GeForce GTX 980, grafičkom karticom koji pokreće Dark Souls II s poboljšanom grafikom i tehnologijom NVIDIA DSR. TA tehnologija u principu omogućuje da igre izgledaju bolje te da se snaga GPU-a koristi za renderiranje igre u višoj rezoluciji, nakon čega se prilagođava zahtijevanoj rezoluciji zaslona. Ova je funkcija automatski dostupna kroz GeForce Experience, a gejmeri mogu podesiti željenu razinu sukladno svojim zahtjevima, odnosno konfiguracijama.

Nvidia maxwell demo trailer


'U tvrtki Nvidia vjerujemo da gejmeri trebaju uživati u najboljem vizualnom i iskustvu igre, zbog čega želimo stvoriti nove tehnologije i konstantno unapređivati performanse liniju proizvoda GeForce' izjavio je David Koblizek, PR menadžer za CEE proizvode u tvrtki Nvidia. 'Vjerujemo da smo s Maxwellom uspjeli stvoriti pravi miks tehnologija, performansi i učinkovitosti koje gejmeri zahtijevaju.'

Zajedno s gejmerima, tvrtka Nvidia prikazala je i niz sustava koji su temeljeni na fleksibilnosti Maxwell arhitekture. Počevši od tradicionalnog PC-a do small form factor sustava, gejmeri sada imaju velik izbor kada traže najbolji način za nadogradnju računala. Svi sustavi koji su danas predstavljeni bili su upareni s monitorima G-Sync partnera kao što su AOC, ASUS i Philips.