RUŠENJE REKORDA

Biste li mogli igrati FIFU 15 neprekidno dva dana?

01.11.2014 u 19:49

Bionic
Reading

Plemeniti ljubitelj virtualnog nogometa Chris Cook idućeg će mjeseca pokušati probiti svjetski rekord u najduljoj seansi Fife, a sav sakupljeni novac dat će u dobrotvorne svrhe

Kako videoigre mogu biti korištene i u dobrotvorne svrhe, potvrđuje Chris Cook, upravljatelj društvenih mreža u GamePointsNow. On je jučer, naime, objavio kako će pokušati probiti Guinnessov rekord u 'najduljem igranju nogometnih igara u jednom sjedenju'. Igra koju je izabrao je FIFA 15, a vrijeme koje planira nadmašiti je 48 sati i pet minuta.

Sav novac koji ovaj događaj priskrbi, što putem akcije Just Giving, što putem samog streama (da, čitav događaj moći ćete pratiti uživo) ići će u humanitarne svrhe. Special Effect engleska je humanitarna organizacija koja osobama s invaliditetom olakšava oporavak i rehabilitaciju koristeći gejming kao medij.

'Fifu igram još od vremena Mega Drivea te mi stvarno ne pada na pamet bolji način kako privući pažnju i novac za ovu vrlo plemenitu svrhu', tvrdi Chris Cook. 'Kao netko tko je iz prve ruke iskusio kako gejming može poboljšati život,ne pada mi na pamet bolja humanitarna organizacija kojoj bi dao svoju podršku.'

Događaj će ugostiti tematski koktel-bar prikladnog imena Loading Bar u Dalstonu (London) od 5. do 7. studenog 2014. Događaj će biti otvoren za javnost, što znači da će svi zainteresirani moći doći popiti piće, družiti se i što je najvažnije - donirati u dobrotvorne svrhe.

Više informacija o Special Effectu možete pronaći ovdje.