ROBOTI NAPADAJU

Trion gasi preko 5000 ArcheAge računa dnevno

23.10.2014 u 11:20

Bionic
Reading

Megapopularni F2P roleplaying ArcheAge zatrpan je farmerskim robotima, a njegovi autori tome polako planiraju stati na kraj

Trionov next-gen MMO ArcheAge na prvi pogled izgleda kao apsolutno najbolja stvar koja vam se može desiti... nakon World of Warcrafta. Njegov intrigantno koncipirani PvP, mogućnost izgradnje vlastitog dvorca, igračima tjeran sustav ekonomije... Ma sve. Igra čak podilazi ljubiteljima japanske animacije brutalno 'azijatiziranim' likovima. Dobro, priznajemo, ovo posljednje vrijedi zato jer je ArcheAge u originalu rađen za korejsko tržište. Međutim, kao i kod mnogo toga drugog, dobra vremena ne traju predugo.

Zahvaljujući što F2P modelu, što činjenici da uvijek imate ljude koji na jeftin način nastoje doći do 'zarade', ArcheAge se našao pod udarom velikog broja umjetnih igrača, odnosno botova. Toliko, dapače, da je u pitanje doveden integritet čitave igre.

Nakon što je Trion odlučio stati tome na kraj krenuo je velik egzodus robota. Konkretno, firma po danu bana preko pet tisuća bot računa.


Botovi u ArcheAgeu prije svega remete otvoreni ekonomski sustav, no zahvaljujući dodatnom angažmanu Trionovo osoblje uvjereno je da će problem biti riješen. Prije ili kasnije.

Ova free to play sandpark RPG igra pokrenuta je 16. rujna nakon relativno kratke bete i relativno duge alfe. ArcheAgeov nelinearni dizajn omogućuje igračima da grade domove, istražuju i sudjeluju u masivnim bitkama. Više informacija o igri, kao i njen besplatni download, možete pronaći na ArcheAgeovim službenim stranicama

ArcheAge trailer