MICHAEL PACHTER PREDVIĐA

'Ova generacija konzola vjerojatno je i zadnja'

30.09.2014 u 14:46

Bionic
Reading

Hoće li se ove neugodne predikcije obistiniti ili se radi tek o jednom od mogućih scenarija?

Poznati tržišni analitičar Michael Pachter nedavno je u intervjuu predskazao budućnost od koje se zagriženim ljubiteljima konzola (prijevod: fanboysima Xboxa i PlayStationa) ledi krv u žilama. Zahvaljujući tekovinama tehnološkog napretka, streaming postaje sve veća i veća stvar. Upravo zbog toga, uvjeren je kako jednostavno više nema vremena za razvoj nove generacije Xboxa i PlayStationa.

Po njemu, najbolja stvar za koju se Sony i Microsoft moraju pripremiti su razvoj i distribucija softvera. 'Duboko sam uvjeren kako jednostavno nema mjesta za sljedeću generaciju konzola', izjavio je Pachter tijekom proteklog Gamertag Radio podcasta.

Nakon loših vijesti za fanove platformi posvećenih isključivo gejmingu, analitičar se primio 'Velikog N-a' odnosno Nintenda. Prema njemu, dotična kompanija srlja prema još jednom potencijalnom gubitku. Koncentriranje na hardver i novu generaciju Wii konzole, po njemu, možda i nije najbolja ideja.
'Naravno, Nintendo će izbaciti novu konzolu tijekom sljedeće tri godine. I bit će fail. Nisam u potpunosti siguran hoće li Sony ili Microsoft izbaciti svoje 'next gen' strojeve tijekom idućih pet ili šest, s obzirom na to da će streaming videoigara postati prilično velika stvar.'

Nepotrebno je spominjati kako je gospodin P. prije tjedan dana predvidio i Nintendov kompletan izlazak iz hardverskog biznisa

Što vi mislite? Hoće li Nintendo izdati treći Wii? Ima li ikakve istine u procvatu streaminga igara ili će sve ostati samo najobičniji trend?

Izvor: Gamesradar