KONAČNO!

30-sekundna verzija šaha koju možete zaigrati besplatno

18.09.2014 u 07:26

Bionic
Reading

Ako spadate među gejmere kojima je koncept klasičnih igara poput šaha odbojan, vrijeme je da zaigrate moderniziranu verziju za koju vam ne treba više od pola minute

Autor notornog i neopisivo zaraznog QWOP-a Bennett Foddy nikada ne spava. Dobro, lažemo. Vjerojatno tu i tamo prilegne, no sigurni smo kako veliku većinu vremena provodi izmišljajući briljantne igre. Njegova nešto manje poznata kreacija pod imenom Bennett Foddy's Speed Chess jedinstvena je i histerično brza arkadna igre koju od danas možete zaigrati besplatno.

Jedina stvar koja vam treba su kontroleri. Do šesnaest komada. Nakon prvih par sekundi igranja shvatit ćete zbog čega u naslovu piše 'brzinski' šah. Kako bismo vam dali okvirnu ideju na što sliči prosječna partija, dovoljno je da kažemo dva jednostavna pravila: ne trebate čekati na svoj potez i kontrolirate samo jednu figuru.

Bennett Foddy's Speed Chess


Premda smo uvjereni da prosječna partija za šesnaest igrača traje zabrinjavajuće kratko, iz prve ruke potvrđujemo da igra u kojoj sudjeluje četvero ljudi i dalje traje kraće nego klasična partija šaha. Bennett je, kao što smo spomenuli na početku članka, svoju igru od danas odlučio podijeliti s internetom, a vi je s njegovog sajta možete skinuti - besplatno

Bennett Foddy's Speed Chess svoju premijeru imao je na prošlogodišnjem No Quarteru održanom u NYU Gamecenteru. Kotaku je tada uhvatio priliku popričati s Bennettom te iz prve ruke iskusiti Brzinski šah prije svih ostalih.