LOGIČNO

Ubisoft miče francuski naglasak iz igre o francuskoj revoluciji

17.09.2014 u 11:39

Bionic
Reading

U nedavnom intervjuu kreativci iz Ubisofta objasnili su zbog čega svi likovi u novom Assassin's Creed: Unityju imaju britansko engleski naglasak... umjesto francuskog

Izlazak Assassin's Creed: Unityja sve je bliži i bliži, a Ubisoft svakim danom otkriva dodatne detalje vezane uz igru. U nedavnom intervjuu za IGN raspravljalo se i o naglascima. Naime, zanimljivo je kako se igra događa za vrijeme francuske revolucije, a da svi likovi kojima se obraćate koriste britanski engleski.

Kreativni direktor Alex Amancio tvrdi kako postoji razlog zbog kojeg se ne koristi francuski naglasak. Prema njemu, ključ je u Animusu - uređaju koji glavni lik koristi kako bi proživio genetska sjećanja svojih predaka. 'Stvar je u tome da se uređaj prilagođava korisniku. Ako ga koristi engleski govornik, Animus će sve likove 'prilagoditi' njemu. Konkretno - svi NPC-ovi govorit će engleski.

Jedna stvar koja nama nije do kraja jasna je zbog čega svi likovi onda koriste britanski engleski? Zar ne bi bilo logičnije da koriste američki engleski, uzmemo li u obzir to da je glavni lik u igri Amerikanac? Amancio tvrdi kako je korištenje 'starog engleskog' ovdje zbog teatralnosti. Naime, mnogi povijesni filmovi i serije koriste britanski naglasak kako bi bolje upriličile razdoblje u kojem se stvar odvija.


Za kraj, Ubisoft napominje kako će spomenuti engleski biti korišten jedino kada se neki lik izravno obraća igraču. Prolaznici će koristiti francuski, što znači da ugođaj ne bi trebao biti narušen.

Assassin's Creed: Unity na tržištu bi se trebao pojaviti 11. studenog 2014., a najavljen je za PS4, Xbox One i PC.

Izvor: IGN