GEJMERSKA ČIK-PAUZA

Besplatne web igre za koje vam treba samo pet minuta

23.08.2014 u 08:01

Bionic
Reading

Svakome ponekad treba mala pauza...ne od stresnog života, već od gomile igara koje vam proždiru živce i vrijeme. Došao je tren da se relaksirate i zaboravite sve barem na pet minuta

Ponekad čovjeku treba mala pauza. Ako pitate nas, najbolji način kako umlatiti pet minuta je igrajući kratke i relaksirajuće videoigre. U ovoj temi donosimo vam naš uski izbor najboljih jednostavnih, zaraznih i zabavnih web igara.

Napomenimo kako su igre u izboru koji slijedi fantastična prilika za relaksaciju. Ako želite akciju i napetost na kakve smo svi navikli igrajući hardcore igre, postoji realna šansa da ih u ovim naslovima nećete pronaći. Međutim, ako tražite nešto za pet minuta relaksacije i osvježenja, na pravom ste mjestu.

Entanglement je, bez ikakve diskusije, jedna od najopuštenijih igara na internetu. Ako ste ikada igrali Pipe Dream ili Pipemaniju, sjećati ćete se beskonačnog niza cijevi koje ste spajali kako bi voda kroz njih nesmetano tekla. Ovdje je stvar ista, s time da ovdje niste vodoinstalater, te što je kvadratni oblik pločica zamjenjen šesterokutima odnosno heksagonima. Ovo gameplayu daje zapanjujuću dubinu koja u kombinaciji s relaksirajućom orijentalnom glazbom doista relaksira.

Ako ste ljubitelj minimalističkih strategija, Mini Metro prava je stvar za vas. U ovoj igri zadatak je povezati stanice podzemne željeznice u funkcionalnu cjelinu. Ovo radite tako da pažljivo povezujete stajališta, te pazite da putnici (predstavljeni nekolicinom točaka) ne polude od bijesa. Zahvaljujući skladnom i nenametljivom dizajnu, te iznimno jednostavnom konceptu, ovaj naslov predstavlja definitivni primjer ingenioznosti minimalističkog dizajna. Vjerujte nam - kada krenete, jednostavno nećete htjeti stati.

Igre koje možete igrati koristeći jedan jedini klik uvijek moraju biti maštovite (ukoliko želite da postanu dobre). Solipskier je apstraktna skijaška 2D igra u kojoj pomoću miša crtate stazu. Vaš zadatak je generirati skokove i spustove, omogućivši malenom skijašu da odskija čim dalje. Prepreke u igri uključuju posebna vrata, blokade staze ili 'manjak boje' kojom crtate teren. Solipskier je 2D ekstravaganca koja je jednostavna, zapanjujuće zarazna, te što je najvažnije - dovoljno kratka za prosječnu kafe-pauzu.

Winterbells je prestara web igra. Toliko stara, dapače, da su ju mnogi do danas zaboravili. Na iznenađenje mnogih, ova igra i dan danas uživa veliku popularnost. Nakon što ju pokrenete i čujete opuštajuću glazbu, shvatiti ćete zašto. U njoj preuzimate ulogu zeca koji nastoji skočiti čim više zabijajući se u bijela zvona. Svako zvono diže vas sve više, a s visinom dolazi i rizik zabijanja u jednog od igrinih mnogobrojnih smetala. Koncept igre iznimno je jednostavan, što samo doprinosi razlogu zbog kojeg se i našao na ovom popisu.

Za kraj predlažemo da isprobate web verziju Flowa, čuvene PSP igre u kojoj kontrolirate sićušnan i vrlo proždrljiv mikroorganizam. Vaš zadatak je hraniti se manjim bićima od vas, dok istovremeno izbjegavate veća. Poanta kod ove igre možda i nije jednostavan i repetitivan gameplay. Trik kod Flowa su njegovi dizajn i glazba. Flowov dizajner Jenova Chan planirao je napraviti igru koja istražuje flow fenomen. Flow fenomen je kada se nalazite 'u zoni' - području psihološkog sklada. Flow (igra) je, naime, namjerno napravljen kako ne bi bio pretežak (što uzrokuje napetost) niti prelagan (što bi uzrokovalo dosadu). Ambijentalna melodija koja prati vaš put do vrha hranidbenog lanca ne odmaže opuštajućoj atmosferi. Iz osobnog iskustva možemo reći kako nam nije jasno zašto i kako smo završili igru. Samo znamo da je bilo kratko, relaksirajuće i pomalo trippy - vjerovali vi u koncept Flowa ili ne

Izvor: Makeuseof