NOVITETI U APP STOREU

Provedite vikend uz ove nove mobilne igre

02.08.2014 u 07:03

Bionic
Reading

U slučaju da ste fan stolno strateških igara, te povremeno rado prolistate kroz stari dobri album s kartama iz Magic the Gatheringa, ovaj vikend ćete provesti zaljepljeni za svoj tablet ili mobitel

Kao i svakog tjedna do sada, Appleov App Store se četvrtkom puni novim igrama koje ćete igrati na svojim iOS uređajima. Za razliku od prijašnjih članaka u kojima smo koliko-toliko morali prebirati po igrama ne bismo li našli neku koja je zaista iznadprosječna, ovaj put smo stali na loptu i izabrali pet naslova koji će vas za vaš tablet držati zaljepljenima sve do idućeg četvrtka.

Odluka hoćete li ih isprobati ili ne dijelom zavisi i o vremenskoj prognozi. Naime, ako je vjerovati gospodinu Yahoo-u, kiša i grmljavina će postaviti više od jednog argumenta zašto biste pokrenuli jedan od hitova iz našeg izbora.

Blizzard je 22. srpnja izdao prvu ekspanziju za njihov luđački popularan kartaški naslov Hearthstone: Heroes of Warcraft. Curse of Naxxramas mudro je planirani dodatak koji donosi kampanju namjenjenu za solo igranje, te koja kao nagradu nudi veliku kolekciju novih karata za vaše već ukiseljene špilove.


Naxxramas je podjeljen na pet segmenata, od kojih je svaki inspiriran sekcijama čuvenog raida iz World of Warcrafta. Igrači ga mogu otključati pomoću zlata sakupljenog tijekom igre ili za sveukupno 20 dolara. Po nama, ovaj lukavi način naplaćivanja sadržaja zapravo mami gejmere da sve dijelove ekspanzije kupe u komadu, s obzirom da se radi o velikoj uštedi. Zašto vam ovo govorimo dva tjedna nakon što je ekspanzija izišla? Zato jer je ovog utorka otvoren već drugi segment velike grobnice pod imenom The Plague Quarter, pa u slučaju da već niste, obavezno bacite pogled. (besplatno, iPad

Hearthstone: Heroes of Warcraft Curse of Naxxramas trailer


Druga igra u našem ovotjednom izboru prekrasni je letački shooterAngels in The Sky. Prvi iPhone naslov kojeg pokreće moćni Unreal 4 engine savršena je metoda kojom ćete prijatelje učiniti ljubomornima. Radi se o railway pucačini koja, makar nije najzabavniji komad softvera koji smo ikad pokrenuli, lijepa demonstracija u kojem se smijeru kreću igre na mobilnim platofrmama. Radi se, naime, o jednoj od grafički najnaprednijih mobilnih igara koje smo ikad pokrenuli. Naravno, žalosno je na kraju dana zadržavati softver na mobitelu samo kako biste ga pokazivali drugim ljudima, no tako je to sa Angelsima. Drugim riječima, ako vam fali letačke akcije a obožavate lijepu grafiku, čini nam se kako sa ovim naslovom zaiste ne možete promašiti. (6,99,  univerzalno

AIS: Angels in The Sky trailer


Treći naslov, ovog puta namjenjen fanovima fenomenalnih igara na tabli, donio je osmjeh na lice autora ovih redaka. Jedna od mojih omiljenih stolno strateških igara - Blood Bowl, konačno je stigao na iPad. Ako spadate među igrače koji su navikli na pravila Games Workshopovog stolnog originala, ne brinite - jer ih igra doslovno kopira. Drugim riječima, ovdje govorimo o dubokoj, sjajno animiranoj, nevjerojatno zaraznoj i neopisivo nasilnoj verziji američkog nogometa u kojoj se međusobno mlate i nadigravaju rase iz popularnog Warhammer Fantasya.

Blood Bowl trailer


Najbolji dio kod ovog je to što za razliku od originala ovdje ne trebate knjigu s pravilima, ne trebate postavljati stol, te ne trebate bojati figurice. Istina bog, meni ovo posljenje nikad nije bilo teško, ali svako svakome. Igra je, naravno, namjenjena za korištenje u društvu prijatelja, te je zaista vrijedna svake vaše kune. Ako volite Blood Bowl, tojest. (4,99, iPad) Za kraj bismo samo napomenili kako dodatne rase koštaju 2 dolara svaka, dok ljude i orkove dobivate besplatno. Očito je da se radi o klasičnom Games Workshop lopovluku, ali pretpostavljam da kupovanje nečega što obogaćuje igru i nije toliki problem.

Ako ste fanovi Pokemona, a pratite iOS indie scenu, nema šanse da niste čuli za Pocket Trendove Micomone. Ova apsolutno prekrasna iOS 'varijanta' čuvenih Pokemona gotovo je predobra da bi bila istinita. Isto kao u originalu, ovdje putujete naokolo i sakupljate slatka čudovišta, sukobljavate se sa neprijateljskim trenerima i popunjavate svoju sve veću i veću kolekciju borbenih živina. Također, kao i kod svega što na prvi pogled izgleda fenomenalno - i ovdje u grmu leži podmukli in-app purchase. Naime, kako biste nabavili apsolutno najbolja čudovišta, potrebno je igrati lutriju za koju plaćate prave novce.

Micromon trailer


Također, kako napredujete kroz igru, sve više i više ćete koristiti predmete koji opet ovise o vašim 'pravim novcima'. Na kraju, igrati ćete i multiplayer koji je apsolutno užasan zbog slomljenog matchmakinga i gore navedenog nebalansa uzrokovanog mikrotransakcijama. Premda sve ovo zvuči kao recept za još jednu usranu igru, prevarili ste se. Kampanja za jednog igrača je iznenađujuće igriva i što je najbolje - možete ju završiti bez dodatnog posezanja u džep. Drugim riječima, ako vam se ne da trošiti ekstra novac, 99 centi koje ćete investirati u igru mogu biti 'konačna investicija'. (0,99, iPhone

Posljednja igra u našem ovotjednom popisu iOS noviteta steampunkovska je varijanta Puta oko svijeta za 80 dana 'pametno' nazvana 80 Days. Ova iznenađujuće zarazna kombinacija avanture i interaktivne fikcije kombinira odluke u pravom vremenu, bogatu naraciju, minimalističku estetiku i naravno, steampunk, ne bi li stvorila savršenu iluziju velike utrke oko Majčice Zemlje. Trik kod ove Inkleove igre je da zahvaljujući moćima globalne mreže igraču cijelo vrijeme govori kako se nosi u odnosu na druge igrače 80 Daysa. Naravno, igra je prije svega orijentirana na donošenje ispravnih odluka i planiranje vlastite rute oko svijeta, no taj socijalni element čini ju daleko, daleko intrigantnijom nego što se to na papiru čini. Na kraju krajeva, mi smo počeli bacati novac u ekran istog trena kada smo pročitali da kao jedno od prijevoznih sredstava možete koristiti mehaničke deve. MEHANIČKE DEVE, ZA BOGA MILOGA! (4,99, univerzalno).

80 Days trailer