NOVA PLATFORMA ZA OGLASE

Google kupio Twitch za milijardu dolara

25.07.2014 u 13:33

Bionic
Reading

O tome se pričalo još u svibnju, a po svemu sudeći dogovor Googlea i Twitch.tv platforme za live streaming video igara i e-sport događaja je finaliziran. VentureBeat piše kako su kupovinu i iznos u igri potvrdili njima poznati izvori, a sama platforma pruža priliku oglašivačima 'tešku' više milijardi dolara

Stranica Twitch.tv je pokrenuta prije kakve tri godine od strane osnivača sličnog servisa Justin.tv, kao projekt koja će biti orijentiran isključivo na gejming scenu. Justin Kan i Emmet Shear su vidjeli kako je kategorija na stranici Justin.tv vezana uz video igre ubrzano rasla i vidjeli priliku za dobar posao.

Kada je odvajanje počelo, Twitch je imao kakvih 3,2 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, a danas taj broj prelazi 50 milijuna, uz to što svaki korisnik prosječno provede nešto preko sat vremena dnevno na stranici.

VentureBeat piše kako su i Google i Twitch odbili komentirati vijest o preuzimanju, a navodno je riječ o dogovoru u kojem je Google ponudio gotovinski iznos za kupovinu još u svibnju ove godine. Prema informacijama kojima raspolaže VB, čini se kako je Googleov YouTube odjel zadužen za novu akviziciju, a u konačnici bi se mogla dogoditi i velika transformacija YouTubea.

Vrijedi podsjetiti kako je YouTube već sada broj jedan video platforma na svijetu, a dodatak streaming servisa vezanog uz igre bi mogao biti pun pogodak.