ASUSOV ALPINIZAM

Gejmerski laptop iskorišten za LAN party na vrhu planine

01.07.2014 u 11:46

Bionic
Reading

ASUS je zahvaljujući svojem novom laptopu održao prvi LAN party - na vrhu planine

Prije deset godina biti gejmer obično nije značilo imati opremu koja košta k'o svetog Petra kajgana. Također, ideja o pentranju na Mt. Elbert, brdašce od 4400 metara, te organizaciji LAN partyja na njemu zvala se luđaštvom. Zahvaljujući ASUS-u, Guinnessovoj knjizi rekorda i novom ROG G550JK gejmerskom laptopu, ljudska vrsta komforno može i ovaj pothvat skinuti s popisa bedastoća koje je spremna napraviti.

Naime ovo što smo gore napisali zaista je uspjelo. Razlog za ovaj PR/pothvat je dokazivanje G550JK-ovog sustava za hlađenje koji je, pretpostavili ste, besprijekorno radio i iznad  četiri tisuće metara visine. Razlog zbog kojeg je ovo bitno je gustoća zraka koja pada sukladno s porastom nadmorske visine, što znači da za efektivno hlađenje uređaja trebate 'bolju opremu'.

ROG 550JK je, budimo iskreni, više nego solidan gejmerski laptop koji u Americi možete naručiti za oko 1100 dolara. Ovo znači da ćete u EU ovaj uređaj platiti oko 1100 eura. Nije preskupo, a ujedno ni pretjerano uzmemo li u obzir ono što se krije ispod pokrova.

Govorimo o četvrtoj generaciji procesora Intel Core i7 4710HQ (2.5GHz, odnosno 3.5GHz ako upalite Turbo Boost), 8GB DDR3 1600MHz RAM-a te GeForce GTX 850M s 2GB DDR3 videomemorije. Impresivno, nema što.