OPTIMIZIRAN MOTOR

Nova Ford Fiesta izvlači 200 KS iz tri cilindra!

27.02.2017 u 14:58

Bionic
Reading

Gradski automobil sportske izvedbe, Ford Fiesta ST, u novoj generaciji donosi čak 200 KS iz trocilindričnog benzinca koji ima opciju deaktivacije cilindara

Ford je i službeno predstavio novu generaciju Fieste ST. Sportski gradski automobil koristi novo-razvijeni 1.5-litreni tri-cilindarski EcoBoost benzinski motor koji razvija 200 KS i 290 Nm okretnog momenta, omogućujući mu da ide od 0 do 100 km/h u 6,7 sekundi, odnosno 0.2 sekundi brže nego prije.

Korisnici mogu birati između tri različita načina vožnje: Normal, Sport i Track, koji mijenjaju podešenja motora, upravljanja i kontrole stabilnosti s verzije za autoceste na onu za trkaću stazu. Osim toga, nova Fiesta ST ima i ono što Ford tvrdi da je prvi sustav deaktivacije cilindara na trocilindarskom motoru, što smanjuje potrošnju goriva u uvjetima u kojima nije potreban puni kapacitet, i smanjuje emisije CO2 na za 200 KS malih 114 grama po kilometru.

Ford Fiesta ST Autor: Ford

Ova tehnologija može ugasiti ili ponovno uključiti jedan cilindar u 14 milisekundi ili 20 puta brže od treptaja oka, te tako Fiestu ST privremeno pretvoriti u dvocilindraša. Ostalo je standard, sportska oprema u interijeru te dodaci na eksterijeru. Nova Fiesta ST bit će predstavljena na salonu automobila u Ženevi, a moći će se kupiti s trojim ili peterim vratima.