SNAGA I LJEPOTA

Pagani Huayra Roadster razvija topless 764 konja

26.02.2017 u 07:39

Bionic
Reading

Iako nema krova, Pagani Hauyra roadster lakši je od coupe izvedbe, cijena mu je basnoslovnih 2.4 milijuna eura plus davanja, a svih stotinu primjeraka je već rasprodano

Evo što znamo o Pagani Huayra Roadsteru, osim da prekrasno izgleda. Poput Huayra Coupea i Roadster dobiva twin-turbo Mercedes-AMG V12 motor koji razvija 764 KS i 1000 Nm okretnog momenta.

Središnje montirani motor uparen je sa sekvencijalnim sedamstupanjskim mjenjačem koji je napravio britanski X-Track.

Proizvodnja je ograničena na samo 100 jedinica cijenjenih oko 2,4milijuna eura minimalno, ne uključujući poreze i sve je već rasprodano.


Prema navodima Paganija automobil je čak 52 posto krući od coupea, ali je i lakši, što je kod kabrioleta iznenađujuće. Umjesto više od 1350 kilograma, koliko teži Huayra, Huayra Roadster teži 1280 kilograma.

Njegov ovjes je dizajniran posebno za roadster od lagane aluminijske legure, pod nazivom HiForg.

'Ovo je olakšalo Roadster u odnosu na Huayru Coupe, što je izniman rezultat za automobil koji se već smatra uzorom u optimizaciji omjera snage i težine', kaže Pagani.

Brembo karbon-keramičke kočnice, kovani aluminijski naplatci, s Pirelli P Zero Corse gumama - 21 inča straga i 20 inča sprijeda - dovršavaju skupi paket. Pagani Huayra Roadster bit će predstavljena na salonu automobila u Ženevi ove godine.