HOMMAGE AMFIBIJI

James Bondov auto koji je mogao roniti - Lotus Esprit - dobio unikatnog nasljednika

23.02.2017 u 08:20

Bionic
Reading

Čak i ako se ne sjećate zapleta filma o Jamesu Bondu, Špijun koji me je volio iz 1977., bez sumnje ćete se sjetiti 007 automobila - bijelog Lotus Esprita S1 koji je bio i podmornica. Lotus je napravio unikatnu Evoru njemu u počast

Dok film slavi svoju 40. obljetnicu u 2017., Lotus je obilježio prigodu s jednokratnom Evora Sport 410 završenom u istoj boji kao izvorni Bond automobil iz 1977. godine. Unikatna Lotus Evora Sport 410 je napravljena od strane Lotus Exclusive odjela personalizacije. 

Inače je isti kao standardni Sport 410, koji u usporedbi sa standardnim Evora 400 dobiva više snage, lagano tijelo s panelima od karbona za dodatni “downforce”, preciznije postavke ovjesa i dodatni račun od 10.000 eura u odnosu na cijenu standardne Evore 400.

Lotus Esprit Jamesa Bonda Autor: Movieclips

Detalji koji su hommage Espritu uključuju prednji branik obojen bojom koja podsjeća na dizajn izvornog Esprita, crnu liniju razdvajanja duž bokova automobila, kao i na originalu, karirane presvlake sjedala, natpis ‘Evora’ izveden kao u sedamdesetima, ručicu mjenjača od drva, itd. Na žalost, ova Evora 410 Sport nema vodenih sposobnosti, torpeda ili neobjašnjivih riba u interijeru.