PRVI NA SVIJETU

Jaguar uveo plaćanje iz automobila

20.02.2017 u 15:08

Bionic
Reading

Britanski proizvođač automobila Jaguar udružio se sa Shellom te vozačima nekih svojih modela omogućio da gorivo plate iz automobila pritiskom na ekran osjetljiv na dodir

Britanski proizvođač automobila se udružio sa Shellom kako bi integrirali u automobilu plaćanje kroz touch display. Dakle, možete ili ne morate izaći iz auta da natočite gorivo ovisno o tome da li idete na samoposlugu ili crpku na kojoj toče djelatnici, ali nećete otići u sam dućan platiti gorivo. Kako stvar radi? Dođete na crpku, ukucate pin, natočite (ili vam natoče gorivo), potvrdite pritiskom na tipku na displayu u središnjoj konzoli i to je to, možete ići, račun stiže poštom. Funkcija može biti osobito korisna za roditelje koji oklijevaju napustiti svoju djecu bez nadzora u vozilu ili gnjaviti ih uzimajući ih pogotovo ako su spavali.

Plaćanje goriva iz automobila Autor: Jaguar

Zasad se može platiti putem PayPala ili Apple Paya, Android je na putu, navode iz Jaguara. Ovo je prva opcija takve vrste na svijetu a dolazi s novim modelima F-Pace, XF i XE. No, sigurni smo da neće proći dugo prije nego što bude u ponudi i na drugim modelima iz Jaguar Land Rovera, koji će ujedno ponuditi i sličan sustav za parkiranje i drive-through restorane bliskoj budućnosti. Ne očekujemo da će potrajati predugo da drugi lanci benzinskih i drugi proizvođači automobila ponude slične usluge. I Volvo i Audi, na primjer, su se nedavno udružili s logističkim servisima kako bi testirali dostavu paketa ravno u prtljažnik vozila.