SVE JE ŠKOLA

Nema signala za mobitel? Ne možete upaliti Teslu!

22.01.2017 u 18:34

Bionic
Reading

Vlasnik Teslinog Modela S ostao je zarobljen u Red Rock Canyonu blizu Las Vegasa nakon što je njegova aplikacija za smartphone, koja glumi ključ, prestala raditi jer nije bilo signala za mobitel

Ryan Negri je odlučio otići na brzu vožnju u svojoj Tesli te snimiti fotografije okolne planine, koristeći svoju aplikaciju za otključavanje i paljenje auta na pametnom telefonu umjesto ključeva koje je ostavio kod kuće, kako je prenio Telegraph. Teslina aplikacija za pametni telefon omogućuje vlasnicima daljinsko praćenje stanja automobila, kao i otvaranje, zatvaranje i paljenje. Njegovo je iskustvo ipak bilo prilično neugodno.

'Nakon šest milja vožnje smo se odlučili vratiti, ali prije toga sam izašao iz vozila... to je bila loša ideja', napisao je Negri na Instagramu.

'Trebao sam ponovno upaliti auto, ali bez dostupne mreže, telefon se ne može spojiti na auto da ga otključa.' Negri nije znao da Teslina aplikacija zahtijeva telefon s uslugama mobilne mreže jer je inače nemoguće komunicirati s poslužiteljima tvrtke i pokrenuti automobil.

Vozačeva supruga je prehodala dvije milje i uspjela pronaći signal te pozvati prijatelja da im donese ključeve Tesle. Negri tvrdi da će ih od sada uvijek imati sa sobom.