LOBIRANJE I PRITISAK

Udruga profesionalnih vozača iz New Yorka traži zabranu autonomnih vozila

19.01.2017 u 06:40

Bionic
Reading

Profesionalni vozači su krenuli sa zahtjevima da se zabrane autonomna vozila svih vrsta, a jedna skupina poziva na 50 godina moratorija

Nije tajna to da tvrtke poput Ubera i Lyfta sanjaju da se jednog dana mogu osloniti isključivo na autonomne automobile, što, razumljivo, čini organizacije profesionalnih vozača izrazito nervoznima. Upstate Transportation Association (UTA) iz države New York i Udruga nezavisnih vozača (UNV) u New Yorku žele zabranu autonomnih vozila zbog straha da će to u konačnici koštati tisuće prijevozničkih radnih mjesta.  UNV vjeruje da treba samo očuvati postojeće zakone kako bi se osigurala zabrana, ali je UTA znatno agresivnija - želi zabranu takvih automobila na 50 godina, prenosi Engadget.  

Naravno, oni su samo interesne grupe koje država ne mora slušati. Guverner države New York Andrew Cuomo želi da Uber i slične tvrtke budu dostupne u cijeloj državi, a ne samo u New Yorku. Međutim, ova oporba postavlja pozornicu za buduće borbe oko autonomnome vožnje.   Baš kao što su se udruge taksista borile i još se bore protiv Ubera na svakom koraku, možemo očekivati ​organizacije profesionalnih vozača diljem svijeta u žestokoj borbi protiv automatizacije vožnje.