ISTA PJESMA

Trump zna što je bolje za BMW, a dokazat će im to carinama

16.01.2017 u 17:20

  • +8

Kate Middleton

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump upozorio je u razgovoru za Bild kako njemačkom BMW-u namjerava uvesti carinu od 35 posto na sva vozila koja bi se proizvodila u novoj tvornici u Meksiku i potom izvozila na američko tržište

Trump je u intervjuu, objavljenom u nedjelju, kazao da želi da bavarski proizvođač luksuznih automobila novu tvornicu gradi u SAD-u jer bi to, po njemu, bilo mnogo bolje za tu kompaniju.

BMW-ova glasnogovornica istaknula je kako će se u BMW-ovoj tvornici u mjestu San Luis Potosi od 2019. proizvoditi BMW serije 3, a vozila će biti namijenjena svjetskom tržištu. Meksičko postrojenje predstavljalo bi dodatno povećanje kapaciteta za proizvodnju te serije, uz već dva postojeća u Njemačkoj i Kini.  


Trump je za Bild pohvalio kvalitetu njemačke auto industrije rekavši kako su vozila Mercedesa česta na ulicama New Yorka da bi potom ukazao na nedostatak reciprociteta.

Rekao je, naime, da Nijemci ne kupuju Chevrolete po istoj stopi po kojoj Amerikanci kupuju njemačke automobile nazvavši pritom poslovne odnose nepoštenom jednosmjernom ulicom. Naveo je i kako se zalaže za slobodnu trgovinu, ali ne pod svaku cijenu.

Glasnogovornica BMW-a istaknula je na upit novinara kako je BMW snažno prisutan u SAD-u gdje izravno i neizravno zapošljava gotovo 70.000 ljudi.