EKSTRA CENTIMETRI

Volkswagen Tiguan sa sedam sjedala zove se Allspace

09.01.2017 u 22:28

Bionic
Reading

Produženi kompaktni SUV prvo će se proizvoditi i prodavati za tržište SAD-a, a potom stiže u Europu i Kinu

Volkswagen je dodao ekstra centimetre Tiguanu sa lansiranjem duge verzije sljedeće godine. Osim što je duži međuosovinski razmak za 11 centimetara, novi SUV je duži za čak 27 centimetara te ima 57 posto više teretnog prostora u odnosu na standardnu verziju. Uz navedeno je također prepoznatljiv po drugim značajkama.

Individualno dizajnirana silueta stražnjeg dijela, promjene na prednjem dijelu i znatno poboljšane standardne specifikacije se razlikuju od kompaktne Tiguan verzije.

Nova top verzija sa sedam sjedala će se sukcesivno lansirati u Sjevernoj Americi, Kini i Europi do kasnog proljeća. U Europi će ime duže verzije nositi sufiks 'Allspace'. Dr. Herbert Diess, predsjednik Uprave Volkswagena je izjavio: "Sjeverna Amerika je vrlo značajna za naš brand, a najvažniji zadatak s kojim se suočavamo je povratiti povjerenje naših kupaca.

Volkswagen se zalaže za automobile namijenjene američkim kupcima, proizvedene u sjevernoameričkoj regiji, automobile po atraktivnim cijenama. Potpuno novi Tiguan označit će početak velike ofenzive proizvoda." Diess se, naravno, referirao na dieselgate aferu u kojoj su u SAD-u pala prva uhićenja, a nitko od važnijih glavešina iz VW-a nije otputovao u Detroit.