Automoto PREMA POTREBI

Google će razvijati autonomne automobile za druge proizvođače

Waymo Chrysler Pacifica Hybrid Izvor: Licencirane fotografije Fiat Chrysler America , Autor:Fiat Chrysler America
  • Autor: G. V.
  • 11.1.2017 16:11:16
  • 11.1.2017 15:54:00

Google kaže da će njegova divizija Waymo razviti autonomne tehnologije za proizvođače automobila, ali da tehnologiju također može koristiti i u svojim budućim auto projektima

Tijekom prezentacije na salonu automobila u Detroitu, izvršni direktor Waymoa John Krafcik izjavio je da Waymo, koji trenutačno radi samo s Fiat Chryslerom i Hondom, ima namjeru surađivati i s drugim brendovima.

Krafcik je izjavio da Waymo razvija sustave sposobne za autonomijuLevel 4. To znači da se vozila mogu voziti i sama upravljati bez ljudske intervencije, ali ne mogu to učiniti u ekstremnim uvjetima kao što se može postići s autonomijom Razine 5.

458682,457678,456868,457382
Ipak, Waymo je uvjeren da može odigrati svoju ulogu u poboljšanju sigurnosti na cestama i pomoći da se smanji broj izgubljenih života na cestama svake godine.

Do sada su Waymovi autonomni prototipovi prešli preko 2,5 milijuna kilometara na javnim cestama i svake godine se više od milijardu kilometara testiranja obavlja u simulatoru tvrtke.

'Mi mislimo na poslovni model veći od jednokratne uporabe. Donosimo na tržište platformu autonomne vožnje koja čini vožnju sigurnu i laku za svakoga. Neke projekte možemo odraditi sami, a neke možemo s partnerima. Poboljšavamo hardver i softver za izgradnju boljeg upravljačkog programa za potpuno autonomno vozilo', zaključio je Krafcik.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još