CROCKET I TUBBS

Zar je moguće da nitko ne želi Ferrari iz Miami Vicea

08.01.2017 u 07:30

Bionic
Reading

Originalni Ferrari Testarossa koji je bio korišten u kultnoj američkoj kriminalističkoj seriji iz osamdesetih godina, bezuspješno se prodaje već dvije godine

Osamdesete su u zapadnom svijetu bile doba obilja i raskoši, te su kao takve bile zlatno razdoblje automobilske proizvodnje.

Jedan od legendarnih automobila iz tog razdoblja bila je i Ferrari Testarossa sa svojim V12 motorom snage 396 konja, automobil koji je Ferrari uveo u mainstream popularne kulture, i to velikim dijelom baš zbog ovog konkretnog primjerka iz serije Miami Vice, kojeg je vozio James 'Sonny' Crockett, odnosno glumac Don Johnson. 


Kad većina ljudi pomisli na Ferrari, pomisli upravo na ovaj model, iako ne znaju kako se zove, znaju njegov legendarni dizajn.

Aukcijska kuća Barret Jackson iz SAD-a sada prodaje navedeni model, a njegovo porijeklo potvrdio je i Ferrari SAD, kao i Universal Studios, vlasnik prava na 'Miami Vice'.

Nakon snimanja na kojem je napravila nešto manje od 26.000 kilometara, Testarossa stoji po raznim garažama, a iako je riječ o kultnom modelu, ovaj nitko ne želi kupiti, što se vidi iz toga da je bio na nekoliko aukcija u posljednje dvije godine.

Uz automobil kupac dobiva još jedan primjerak tehnologije specifičan za osamdesete - telefon fiksiran u automobilu.