KABRIO SUPERAUTOMOBIL

Pagani nam je pripremio brutalnu Huayru Roadster

04.01.2017 u 06:57

Bionic
Reading

Otkako je Pagani zamijenio Zondu Huayrom 2012. godine, očekivali smo izlazak kabriolet verzije, a ona je konačno potvrđena

U svojoj božićnoj čestitki proizvođač je potvrdio da u 2017. dolazi dugoočekivani novitet, Pagani Huayra Roadster.

Međutim, nikakve druge informacije nisu službeno iznesene tako da ćemo morati pričekati do salona automobila u Ženevi za formalno otkrivanje ovog roadstera.

Kao i sa Zondom, osnovni parametri bit će jednostavni - uzmite Huayra kupe, skinite krov i dobili ste Huayru Roadster, superautomobil bez krova.


Naravno, inženjerski rad tima u Modeni neće biti tako jednostavan jer Huayra iz motora MercedesAMG V12 na stražnje kotače isporučuje čak 730 konja.

Vjerojatno će Huayra, kao i Zonda Roadster prije nje, imati čvrstu krovnu ploču koja se može ukloniti, kao i Bugatti Veyron Grand Sport, a ne sklopivi krov od tkanine kao većina kabrioleta ili sklopivi tvrdi krov kao Ferrari 488 Spider.

Postoji mogućnost da Huayra Roadster dobije malo povećanje snage u odnosu na standardnu Huayru, a nakon standardnog modela s vjetrom u kosi možemo očekivati i  BC izvedbu, koja će sigurno koristiti 20, ako ne i s više konja osnaženi V12 biturbo benzinac.