Automoto SPAŠAVAJU ŽIVOTE

Ovo su najsigurniji automobili 2016!

Volkswagen Tiguan nakon testiranja Izvor: Licencirane fotografije Volkswagen , Autor:Volkswagen
  • Autor: Goran Vuzem
  • 1.1.2017 11:40:41
  • 1.1.2017 11:40:00

Nakon što je ispitano 18 novih osobnih automobila, kao i četiri quad vozila, Europski program procjene novih automobila (NCAP) objavio je neke od ovogodišnjih pobjednika po klasama

Ova tri automobila su nagrađena kao najbolja u svojim klasama: Toyota Prius u kategoriji velikog obiteljskog auta, Hyundai Ioniq u kategoriji malog obiteljskog auta i VW Tiguan kao najbolji mali off road auto 2016. godine.

Nakon revizije sheme glasanja, koja je uključivala testove za sustav automatskog kočenja prilikom otkrivanja pješaka, Toyota Prius je prvi automobil koji je prošao ove testove te je proglašen pobjednikom u kategoriji za veliki obiteljski automobil.

456715,456681,456653,456906
Dok se nagrada za najbolje u klasi temelji samo na automobilima sa standardnom sigurnosnom opremom, nekoliko proizvođača automobila je iskoristilo novi Euro NCAP-a sustav 'dvostrukog glasovanja' u 2016. Osim ocjene zvjezdicama koje ukazuje na sigurnost automobila sa samo standardnom sigurnosnom opremom, druga ocjena pokazuje prednosti s dodatnom sigurnosnom opremom.

U klasi malog obiteljskog automobila najbolji je Hyundai Ioniq, još jedan auto s pet zvjezdica hvaljen zbog svojih sigurnosnih značajki, a uspio je osvojiti 91 posto zaštite odraslih putnika, 80 posto zaštite djece u vozilu i 70 posto pješaka. Euro NCAP je testirao hibridnu verziju automobila te procijenio da ocjena vrijedi za sve varijante Ioniqa.U kategoriji malih off-road vozila novi Volkswagen Tiguan je apsolutni pobjednik s 96 posto zaštite odraslih putnika, 84 posto djece putnika, zajedno s 72 posto zaštite pješaka i 68 posto za sustav pomoći.

Sigurnosni stručnjaci ocijenili su da Seat Atece ima izvrsne performanse, kao i da je nova E-klasa Mercedes-Benza postigla dobre rezultate, ali budući da je to jedina limuzina visoke srednje klase testirana ove godine, ne može joj se dodijeliti nagrada za najbolju u klasi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još