ORGANIZIRA RODA

Iskoristite besplatan pregled autosjedalica u Zagrebu

10.12.2016 u 08:38

Bionic
Reading

Udruga Roda organizira pregled autosjedalica kako bi pomogla svim roditeljima koji nisu sigurni jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju

Udruga Roda će na parkiralištu MUP-a u Heinzelovoj ulici 98 (križanje Slavonska Av. i Heinzelova ul.) u Zagrebu u nedjelju, 11. prosinca od 10 do 12 sati organizirati besplatan pregled dječjih autosjedalica.

Na ovom pregledu roditelji mogu provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju.


Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70 posto, a rizik ozbiljne ozljede do više od 90 posto, ali samo ako se pravilno koriste.

U Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće između 10 do 20 posto, što je brojka koju volonterke i volonteri udruge Roda ovakvim pregledima nastoje povećati.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, Roda moli vozače koji dolaze na pregled da, ako je to moguće, sa sobom donesu upute proizvođača sjedalice te da svakako dovedu i svoje dijete