DALJINSKO ZAKLJUČAVANJE

Daljinsko zaključavanje jednom lopovu BMW-a odsad znači nešto potpuno novo

08.12.2016 u 14:42

Bionic
Reading

Tehnologija ConnectedDrive njemačkog proizvođača omogućila je lokalnom zastupniku da spriječi nestanak automobila te zaključa kradljivca u parkiranoj Seriji 5 do dolaska policije

Hakeri mogu otključati automobile u koje su ugrađeni pametni sustavi te mnoštvo računala, no stvar radi u oba smjera, kako je nedavno saznao lijeni kradljivac automobila.

Prema pisanju BMW Bloga,policija grada Seattlea uspjela je uhititi osobu koja je prošle nedjelje ujutro ukrala BMW 550i i to pozivom lokalnom BMW-ovom zastupniku koji ga je daljinski zaključao u vozilu do dolaska snaga reda.


Kad je vlasnik shvatio da je njegov automobil ukraden, obavijestio je policiju koja je potražila pomoć BMW-a. Iako ne daje detalje snagama reda bez naloga, tvrtka ima pozivni centar za daljinsko otvaranje ili zaključavanje vrata prema potrebi putem sustava ConnectedDrive, pa je to i napravljeno.

Počinitelj je pronađen kako spava u autu s vrećicom metamfetamina kod sebe te je, iako je pokušao pobjeći, na kraju uhićen. Iako je pojam daljinsko zaključavanje za njega dobio potpuno novi smisao, barem mu, kao nekima, nije trebalo objašnjavati kako radi mjenjač