MNOGO VARIJANTI

Peugeot Expert stigao na hrvatsko tržište

20.11.2016 u 07:48

Bionic
Reading

Lako komercijalno vozilo iz Peugeota moguće je naručiti u nekoliko varijanti, a furgon izvedba cijenom starta od 182.500 kuna

Peugeot je hrvatskom tržištu predstavio novu generaciju svog Experta, lakog komercijalnog vozila. Izrađen je na novoj platformi EMP2 koja je donijela kompaktnost, smanjenu masu i do stotinu kilograma u odnosu na prethodnika, učinkovite motore s emisijom CO₂ od 133 g/km nadalje. U segment uvodi inovativnu opremu kao što su automatska klizna bočna vrata, modularnost kabine uz Moduwork, Active Safety Brake, kamera za vožnju unatrag s funkcijom VisioPark te navigacijski sustav 3D povezan s internetom.


Novi Expert odlikuje se najvećom nosivošću od 1400 kilograma te se nudi u tri duljine, od jedinstvene izvedbe Compact od samo 4,60 pa sve do duljine 5,30 metara. Taj je furgon posebno prilagođen kretanju po gradu, zahvaljujući visini od samo 1,90 metara. Ovo komercijalno vozilo je dobilo pet zvjezdica na testiranjima Euro NCAP. Novi Expert opremljen je suvremenim i učinkovitim motorima BlueHDi koji zadovoljavaju Euro6 normu a razvijaju od 95 KS/210 Nm do 180 KS/400 Nm okretnog momenta. Kako bi odgovorio na potrebe svih poslovnih korisnika, ovaj Peugeot je dostupan i u izvedbama s produljenom kabinom, s 5 ili 6 fiksnih ili preklopivih sjedala te kao kombi za prijevoz osoba s najviše 9 mjesta. Cijena furgon izvedbe starta od 182.500 kuna s PDV-om.