PRAVA ZAŠTITA

Blindiranim BMW-om u Iraku spasio živote čak 70 ranjenika

08.11.2016 u 18:11

Bionic
Reading

Iako star gotovo 20 godina, model E32 Serije 7 tvornički je zaštićen i poslužio je za prijevoz ranjenika od zone napada snajpera do bolnice

Ako Aburrahhman, kurdski borac pešmerga spasio je svojim BMW-om Serije 7 oznake E32 iz devedesetih živote više od 70 osoba koje su u gradu Kirkuku pogodili ISIS-ovi snajperi.

Sve ih je prevezao do bolnice, što pokazuje ogromnu hrabrost i vozačku sposobnost te vjeru u tvornički blindirani BMW koji je za samo devet tisuća dolara kupio prije četiri mjeseca.


Web-stranica BasNews navodi kako je Aburrahman bio na drugom području kad ga je zvao prijatelj koji je znao da ima blindirani automobil te je odmah po pozivu došao u područje koje su napali snajperisti. Njegov je automobil pogođen sa šezdesetak metaka prije no što je stao zbog oštećenja.

BMW je Aburrahmanu ponudio novi automobil u zamjenu za njegov E32, no on je ponudu odbio jer je svoj primjerak iz ratne zone odlučio pokloniti lokalnom muzeju kako bi hrabrost Kurda u bitkama protiv ISIS-a ostala vječno zabilježena.