UMJETNIK U DUŠI

Unuk osnivača Fiata radi za BMW i 'krivac' je za ove genijalne zvijeri

27.10.2016 u 10:51

Bionic
Reading

BMW i3 te BMW i8 u izdanju Garage Italia CrossFadea napravljeni su uz blagoslov centrale tvrtke u Bavarskoj, a bit će dostupni za kupnju od početka iduće godine

BMW i Garage Italia Customs još su jednom surađivali i to na modelima i3 te i8 pa je tako svijet postao bogatiji za Garage Italia CrossFade izdanja tih automobila. Spiritus movens  priče je Lapo Elkann, unuk osnivača Fiata, nekadašnji šef marketinga talijanske tvrtke te do prije nekoliko godina zločesti dečko obitelji koji je punio novinske stupce zbog čestih problema s drogom i prostitutkama.

Nakon što se smirio organizirao je nekoliko projekata, a Garage Italia Customs jedan je od onih koji mu idu dobro.


Za BMW je već radio i8 Futurism Edition povodom 50 godina BMW-a Italije, a šef cjelokupnog dizajna BMW Grupe Adrian Van Hooydonk izrazito cijeni njegov rad, stoga je naručio i ova dva automobila.

Obojeni su korištenjem slikarske tehnike miješanja boja iz 19. stoljeća. Inače, Elkann je i prije osnivanja Garage Italia Customsa radio na posebnim izvedbama svojih privatnih automobila pa je tako interijer svog Ferrarija 599 GTB u potpunosti obložio u traper.