ROCK OKTANI

Prodaje se Lamborghini Roda Stewarta

26.10.2016 u 08:58

Bionic
Reading

Kultni model talijanske tvrtke iz šezdesetih godina prošlog stoljeća bit će ponuđen na aukciji s Maseratijem koji je vozio Adam Clayton iz U2 te razne oldtajmere Bentleyja, Ferrarija i Aston Martina

Lamborghini Miura P400 S, vlasništvo nedavno proglašenog viteza sira Roda Stewarta, ujedno i rock zvijezde, bit će zvijezda na aukciji automobila koja će se održati ovaj vikend u Engleskoj.

Osim superautomobila iz 1971. čija je vrijednost procijenjena na milijun eura potencijalni kupci moći će kupiti još i godinu dana mlađi Maserati Ghibli 4.9 SS čiji je vlasnik također roker.


Riječ je o Adamu Claytonu, basistu grupe U2, a njegov Ghibli je jedan od samo osam primjeraka tog modela proizvedenog s upravljačem na desnoj strani.

Claytonov Maserati procijenjen je na 315.000 eura, a uz navedena dva automobila na aukciji će se naći još šezdesetak rijetkih oldtimera Bentleyja, Ferrarija i Aston Martina.

Aukciju organizira tvrtka Coys, a već smo pisali da je jedna od potencijalnih zvijezda aukcije, Aston Martin DB5 prodana za 921.000 eura putem najveće transakcije na Apple Pay sustavu ikad provedene