POVRATAK SA STILOM

Nabrijani BMW Films i Clive Owen vraćaju se nakon 15 godina

23.10.2016 u 09:22

Bionic
Reading

“The Escape” je film koji je hommage seriji osam kratkih filmova objavljenih samo na internetu, a u njemu će važnu ulogu imati i novi BMW Serije 5

BMWFilms.com opet će biti internetska adresa na kojoj će oskarovci u suradnji s bavarskim proizvođačem automobila pokazati svoje napete akcijske uratke, kao i pred petnaest godina.

Naime, BMWFilms.com je projekt i internetska adresa na kojoj je tvrtka u razdoblju od 2001. do 2002. godine prikazala osam akcijskih filmova koji su ukupno skupili fantastičan broj od čak stotinu milijuna pregleda. Bilo je to prije Youtubea i prije brzog interneta koji je omogućio snažnu proliferaciju video sadržaja.


Tadašnja zvijezda u usponu Clive Owen nastupa i u ovogodišnjem filmu “The Escape”, u kojem opet glumi “The Drivera” (Vozača), naravno za upravljačem nove BMW Serije 5. Akcijski kratki film je režirao Neill Blomkamp (“Distrikt 9,” “Elysium”), a uz Owena u njemu glume Dakota Fanning, Jon Bernthal i Vera Farmiga.

Filmove iz originalne serije također su režirali vrhunski redatelji oskarovci Alejandro G. Iñárritu i Ang Lee; Joe Carnahan, Wong Kar-wai, Guy Ritchie, John Woo te pokojni John Frankenheimer i Tony Scott.

Glumci su također bili s A liste pa su tako u prvih osam filmova nastupali Gary Oldman, Stellan Skarsgard, Forest Whitaker, Mickey Rourke, James Brown, Don Cheadle, Madonna, Adriana Lima, Danny Trejo, Kathryn Morris, Marilyn Manson, Ray Liotta, Robert Patrick i Dennis Haysbert. “The Escape” možete pogledati na adresi BMWFilms.com od ponoći nadalje