IN-APP PURCHASE

Preko društvene mreže platio 921.000 eura za Aston Martin

21.10.2016 u 16:00

Bionic
Reading

DB5 je prodan putem društvenih mreža, odnosno platforme za prodaju i marketing te društvene mrežeVero, a ne na klasičnoj aukciji održanoj od strane aukcijske kuće Coys

Najskuplja poznata transakcija odrađena putem ‘in-app purchase’ (kupovanja unutar aplikacija) opcije ikad iznosi preračunatih 921.102 eura, odnosno 825.000 funti.

Da se funta nije strmoglavila nakon referenduma o Brexitu sigurno je da bi se radilo i o više od milijun eura. Iste je vlasnik uplatio - otiskom prsta putem Apple Pay sustava.


Naime, aukcija kuća Coys of Kensignton osim održavanja aukcija klasičnih automobila koje su joj dio core bussinesa krenula i sa prodajom putem aplikacije za društvenu platformu Vero. Aston Martin DB5 prošao je komplatnu restauraciju uključujući motor, ovjes i prijenos, a sve nakon što je dvadeset godina stajao neiskorišten.


Coys je objavio kako će prodavati automobil na aukciji još tijekom pariškog salon automobila ove godine, a kako kupac nije želio biti preduhitren, čim je Aston postao dostupan za kupnju na profilu Coysa na Vero platformi unutar istoimene aplikacije kupac (koji je naravno želio ostati anoniman) je kliknuo ‘Buy’ i tako preduhitiro još tri vrlo ozbiljna potencijalna kupca koja su čekala taj isti automobil.



Pitanje koje se automatski postavlja jest sljedeće: Kakav je profil korisnika kreditne kartice koja je ‘platila’ ovaj Aston Martin kad mu je Apple dozvolio da u jednoj transakciji potroši 921.000 eura? Ako znate i možete isto tako trošiti, Coys na svom Vero profilu nudi i Ferrari Dino 246 za 445.000 eura, Ferrari Daytonu za 900.000 eura te nešto ‘jeftiniji’ Bentley Continental S2 koji  do registracije stoji ‘samo’ 330.000 eura. Inače, Aston Martin DB5 pojavio se u ukupno šest filmova o Jamesu Bondu, ukljčujući i posljednja dva, "Skyfall" i "Spectre".