ULTIMATIVNA PRERADA

Bengala F12 Caballeria mokri je karbonski san svakog ljubitelja Ferrarija

14.10.2016 u 15:30

Bionic
Reading

Španjolska manufaktura isporučiti će samo deset primjeraka personaliziranog superautomobila čija je karoserija u cijelosti izrađena od karbonskih vlakana

Bengala, španjolska manufaktura koja se bavi preradama automobila poput Rolls-Roycea i Ferrarija, ima novi projekt punog imena Bengala F12 Caballeria.

Bazirana na Ferrariju F12Berlinetti, Bengala F12 Caballeria ima karoseriju koja je u cijelosti konstruirana od karbonskih vlakana, a njen dizajn više liči na trkaću GT3 nego na cestovnu izvedbu modela F12Berlinetta.

Naravno, cijena nije otkrivena, no sigurno će biti paprena, karbon nije željezo da ga možete lako i jeftino kupiti u bilo kojem dvorištu koje se bavi sakupljanjem sekundarnih sirovina, a sama ‘sirovina’ za preradu, F12 Berlinetta, u startu stoji oko 270.000 eura.

Svi primjerci biti će završeni do ljeta iduće godine, a sigurno je kako će Bengala lako naći deset sretnika koji će bez problema iskrcali potrebnu svotu novca kako bi bili dio kluba vlasnika ovog ekskluzivnog superautomobila.

Bengala planira raditi ovakve serije jednom godišnje te, kao i kod F12 Caballerie, ograničiti proizvodnju na pet do deset primjeraka po seriji.