POTPUNO ELEKTRIČNI SUV

Audi Q6 na struju dolazi 2018., tvrtka iduće sezone i službeno ide u Formulu E

13.09.2016 u 19:49

Bionic
Reading

Kako bi skupio dovoljno iskustva da može glatko lansirati model baziran na e-tron Quattro konceptu, Audi će ove godine podržati službeni tim ABT Schaeffler Audi Sport i financijski i logistički, dok iduće sezone ulazi kao tvornička momčad.

Plan Audija je da do 2025. godine svaki četvrti automobil kojeg isporuče kupcima bude potpuno električno vozilo, a kako bi to ostvarili njihov prvi potpuno električni model će biti SUV predstavljen 2018. godine.

Vjerojatno će nositi oznaku Q6, a nastati će na osnovi e-tron Quattro koncepta, s time da će know-how o pogonu stići iz utrka, odnosno Formule E.

Partnerstvo s privatnom momčadi ABT Schaeffler Audi Sport u sezoni 2016./2017. poslužit će kao podloga kako bi Audi uključio vlastiti tim Formule E u natjecanje tijekom 2017./2018. sezone.

Dvije će momčadi predstojeće sezone zajedno razvijati bolid za Audi.

440545,4311435,426065,362596

RAZVOJ ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA

“Električna mobilnost jedna je od ključnih tema u automobilskoj industriji, stoga je naše sudjelovanje kao tvorničke momčadi sasvim logičan potez.”, izjavio je Dr. Stefan Knirsch, član Uprave Audija zadužen za tehnički razvoj.

Šef Audi Motorsporta, Dr. Wolfgang Ullrich komentirao je: “Mi već desetljećima koristimo automobilizam kako bi poboljšali naše cestovne modele.



Našim Quattro pogonom smo revolucionarizirali svijet relija, na 24 sata Le Mansa smo bili prvi proizvođač koji je pobijedio sa TDI i hibridnim vozilima, kao i sa onima koja su koristila TFSI motore. Sad to planiramo ponoviti u Formuli E.”

Prva od dvanaest utrka ove sezone Formule E održava se u Hong-Kongu.