OZNAKA 'MEQ'

Stižu nam potpuno električni Mercedesi

16.08.2016 u 09:15

Bionic
Reading

Mercedes bi u skorije vrijeme trebao otkriti podbrand MEQ, u sklopu kojeg će se nalaziti potpuno električni automobili. Auto Express i niz drugih medija saznaju kako je Mercedes registrirao niz različitih naziva s prefiksom 'EQ'

Glasine govore kako bi Mercedes umjesto predstavljanja električnih modela pod uobičajenim oznakama kompanije mogao predstaviti i potpuno novi brand - MEQ.

'Kompanija je registrirala sve zamislivo, od oznake EQA preko EQB pa sve do EQX, a zatražili su i zaštitu slogana EQ inside, EQ boost i Generation MEQ', piše AutoExpress, dodavši kako je izgledno da će se oni iskoristiti u službenim promidžbenim materijalima.


Mercedes je službeno demantirao da su napravili ove poteze vezane uz imenovanje električnih modela i mogućeg podbranda. Prvi potpuno električni model iz ove njemačke kompanije bi trebao biti EQS, vozilo visokog segmenta koje će konkurirati Teslinom Modelu S. Njegovo predstavljanje se očekuje već dogodine, no prodaja bi trebala krenuti tek 2019. godine.

Vozila iz EQ linije bi se trebala naći na novoj i potpuno električnoj platformi EVA, koja je dovoljno prilagodljiva da pokrije praktički sve što su u Mercedesu planirali - od luksuznih velikih limuzina, preko terenaca pa sve do malih gradskih električnih vozila.

Izvor: AutoExpress