ERA HIPERAUTOMOBILA?

Mercedes-AMG priprema nevjerojatan bolid od 1.300KS!

26.07.2016 u 14:01

Bionic
Reading

Aston Martin i Red Bull nedavno su otkrili planove za izradu nevjerojatnog bolida/hiperautomobila, a sad se šuška kako će dogodine u taj segment uletjeti i Mercedes sa svojim AMG odjelom. Valja očekivati hibridno vozilo koje će razvijati ukupnih 1.300KS

Aston Martin Red Bull AM-RB 001 neće još dugo imati reflektore svijeta uperene na sebe. GTspirit saznao je iz izvora 'bliskih kompaniji' da Mercedes-AMG razvija hiperautomobil pod oznakom R50.

Što se tehnikalija tiče, govori se o dvostrukom sustavu elektromotora na prednjim kotačima (svaki snage 150KS), uparenih s dvolitrenim (!?) četverocilindričnim motorom koji bi trebao razvijati oko tisuću konjskih snaga. Zvuči suludo, zar ne? Možda je takvo što fizički i izvedivo, posebno baci li se oko na svijet Formule 1, no motori tamo i nisu pretjerano poznati po trajnosti.


Bilo kako bilo, informacije vezane za ovo valja uzeti sa zrnom soli, kao i cijenu od dva do tri milijuna eura po komadu. Pokaže li se istinitom informacija da bi R50 trebao ugledati svjetlo dana već sljedeću godinu, izgledno je kako za neke službene potvrde neće trebati čekati još predugo.