ZA VELIKE OBITELJI

Renault najavio i Grand Scenic, s dodatnih 200 litara prostora

28.05.2016 u 07:38

Bionic
Reading

Na nedavno održanom sajmu automobila u Ženevi Renault je imao veliku najavu 'malog' modela Scenic, a sad je stigao red i na malu najavu velikog modela - Grand Scenic. Baš poput 'običnog' izdanja i Grand Scenic uzima dizajnerske crte te uspješno križa veliki Espace s manjim modelom Scenic. Za atraktivnost se brinu crossover linije te veliki 20-inčni kotači

Novi Grand Scenic ima kraći stražnji prevjes no ikad do sad, što uz goleme kotače samo doprinosi atraktivnosti vozila. Tu su još i upečatljivi LED rasvjetni sklopovi uz veliku prednju masku, panoramski stakleni krov i niz minijaturnih, ali bitnih detalja.

Baš poput običnog izdanja novog Scenica, Grand varijanta će također imati pomičnu središnju konzolu i posebne dodatke za lakše smještanje tablet uređaja straga. Tu su, naravno i odgovarajući USB priključci te Renaultov R-Link 2 sustav sa zaslonom osjetljivim na dodir. HUD (Heads-Up Display) u boji te Bose zvučnički sustav također su našli svoje mjesto i u ovom izdanju Scenica.


Kupci koji traže Grand Scenic traže više prostora, a njega će i dobiti. U odnosu na prethodnu generaciju vozila, Grand Scenic dobio je čak 40 litara prostora i sada ukupno raspolaže sa 765 litara u verziji s pet sjedišta (obični Scenic ima 572 litra). U odnosu na postojeći model, nadolazeći Grand Scenic je duži za 75mm, 20mm širi i 30mm više udaljen od tla.

Po pitanju motorizacije, osnovu će čini dizelska ponuda. Tu su dCi 110, dCi 130, dCi 160 i hibridni dCi 110 Hybrid Assist. Benzinci će doći tek u dva okusa - TCe 115 i TCe 130, bez mogućnosti nadogradnje na automatski mjenjač.

Kao i kod manjeg modela, već u osnovnoj opremi Grand Scenic će stići s brdom sigurnosnih mogućnosti. Tu je aktivno kočenje u slučaju nužde uz detektiranje pješaka, detekcija umora vozača, sustav za održavanje prometne trake i dr.

Grand Scenic u novom ruhu stiže krajem ove godine (ili početkom sljedeće), ovisno o tržištima. Cijene za sada nisu potpuno jasne.