SAMO NAJBRŽE

Utrke 'Brzi i žestoki' uskoro stižu u Zagreb

24.05.2016 u 06:52

Bionic
Reading

U Zagrebu će se za manje od dva tjedna održati 'najveći automo-moto spektakl u regiji', a riječ je o događanju 'Utrka ubrzanja Brzi i žestoki powered by CIAK Auto'. Na natjecanju se očekuju najbrži automobili iz cijele regije, a 4. i 5. lipnja će pokazati svoju snagu na stazi duljine 402 metra

Ujedno je riječ i o prvoj utrci ove vrste koja će se održati na prometnicama glavnog grada, na Aveniji Dubrovnik. Utrku dovodi Dario Ljubičić, predsjednik AK Brzina, uz podršku Grada Zagreba kao suorganizatora. Na ideju za utrku gradom došlo je spontano, stoji u priopćenju, jer se činilo zgodnim iskoristiti činjenicu da se Avenija Dubrovnik preuređuje. Kvalitetu asfalta tako će prvo isprobati nabrijani automobili svih vrsta.

'Prvu sam utrku, zajedno s članovima kluba AK Brzina, organizirao 2011. godine u Velikoj Gorici i ta je utrka bila jedna od najbolje organiziranih utrka na ovim prostorima po ocjeni novinara, posjetitelja i natjecatelja. Otad nismo preskočili niti jednu godinu, a svake se trudimo dodatno podići razinu organizacije. Ove smo godine dobili dozvolu da utrku napravimo u Zagrebu na Aveniji Dubrovnik što će biti velika odskočna daska za nas, ali i za cijeli auto i moto sport. To je ujedno i velika odgovornost jer želimo opravdati povjerenje koje nam je ukazao Grad Zagreb. Posebno nas veseli činjenica što je ostalo još nešto manje od dva tjedna do utrke kakva dosad nikad nije održana u jednom glavnom gradu neke države', izjavio je Dario Ljubičić i zahvalio Gradu Zagrebu, TZ grada Zagreba te svim partnerima i suradnicima na podršci i vjerovanju u projekt koji će hrvatskoj metropoli priuštiti spektakl kakav se dosad mogao vidjeti samo na filmskom platnu.


Utrka ubrzanja Brzi i žestoki natjecanje je vozača podijeljenih u grupe po vremenskim klasama. Izvedba je, baš kako i ime da za naslutiti jednostavna - na stazi od 402 metra (četvrt milje) natječu se po dva vozača. Očekuje se kako će u utrci sudjelovati 300 natjecatelja iz Austrije, Mađarske, Srbije, Slovenije, BiH, ali i drugih zemalja regije. Očekuje se i više od 20 tisuća natjecatelja. Utrke će biti podijeljene i na profesionalni i amaterski dio, a odvit će se i Street Style natjecanje vizualnog prerađivanja vozila.

Dnevne ulaznice za Utrku ubrzanja Brzi i žestoki powered by CIAK Auto moći će se kupiti po cijeni od 20 kuna, a ona subotnja uključuje i koncert grupe Vatra. Za djecu do 12 godina ulaz je slobodan.

Više informacija o Utrci ubrzanja Brzi i žestoki powered by CIAK Auto, službeni pravilnik Utrke te prometne obavijesti, mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici utrke www.utrkaubrzanja.com