NEOBIČNA USLUGA

Volvo vam želi dostavljati pakete izravno u prtljažnik automobila

11.05.2016 u 07:23

Bionic
Reading

Švedski proizvođač automobila ima neobičnu ideju - u bliskoj suradnji s mladom kompanijom urb-it, žele osigurati dostavljanje paketa naručenih online za manje od dva sata. Štoviše, te pakete bi dostavljali izravno u (Volvo) vozilo vlasnika

'Svjesni smo vrijednosti usluge dostave u automobile koju smo razvili. S našim servisom želimo pretvoriti vaše vozilo u dostavnu lokaciju i pomoću jedinstvenog digitalnog ključa namijenjenog dostavljaču eliminirati lošu dostavu', izjavio je Björn Annwall, viši potpredsjednik marketinga i usluga Volvo Car Groupa.

Švedski startup urb-it osigurava dostavu naručenog paketa za manje od dva sata po kupovini s mobilnog uređaja, čime bi se drastično moglo izmijeniti iskustvo naručivanja stvari online. Sigurnost, kako paketa tako i vozila u koje bi on trebao ići bi trebali osigurati posebni digitalni ključevi te geolociranje.

Volvo je još za Black Friday lani pokrenuo mogućnost dostave u vozilo, u suradnji s trgovinom hrane. No, stvari sada idu u brzinu više. Nakon testnog perioda s urb-itom u Stockholmu, servisi dostave u vozila bi se trebali proširiti u više gradova diljem Europe do konca godine. Plan je 'osvojiti' 200 gradova diljem globusa do 2025. godine.