PROIZVODNJA U 2017.

Ovo smo čekali! Tesla otkrio manji električni automobil - Model 3

05.04.2016 u 06:59

Bionic
Reading

Elon Musk je vjerojatno godinama čekao na ovaj potez, baš kao i potrošači - predstavljanje cjenovno prihvatljivijeg i potpuno električnog vozila. Tesla Motors je noćas otkrio Model 3, kompaktni električni automobil s dometom od barem 346 kilometara na jednom punjenju te početnom cijenom od 35 tisuća dolara

Tesla Motors je na prezentaciji Modela 3 otkrio kako je već 130 tisuća ljudi diljem svijeta napravilo prednarudžbu Modela 3, iako je samo vozilo više od godinu dana udaljeno od serijske proizvodnje. Iako jeftiniji od drugih modela u ponudi Tesla Motorsa, Model 3 je i dalje luksuzni automobil - a u kompaniji žele konkurirati divovima kao što su BMW, Audi i General Motors. Upravo potonji za tržište spremaju vlastitu električnu viziju Chevrolet Bolt tj. Opel Ampera-e za EU tržišta.

Model 3 do stotke može ubrzati za manje od šest sekundi, a dok je domet kakvih 350 kilometara, Musk navodi kako će se do drugog dijela otkrivanja detalja o vozilu stvari možda i poboljšati. Za sada je poznato kako će biti dostupan u više varijanti poput skupljih modela, no već u osnovnoj opremi svako vozilo će biti maksimalne sigurnosti te uz podršku za Supercharging.


Musk je obećao i kako će se do konca 2017. godine kada se očekuje početak isporuka Modela 3, broj Supercharging postaja udvostručiti. Oni koji budu tražili opake performanse, također će moći pronaći model za sebe, a to uključuje i mogućnost odabira stražnjeg pogona ili pogona na sve kotače. Dok dizajnom prikazani model nije bio potpuno dovršen, unutrašnjost vozila krasi 15-inčni zaslon osjetljiv na dodir položen vodoravno - nešto drugačije filozofije od trenutnog u drugim modelima vozila.

Kompanija Elona Muska želi dosegnuti 500 tisuća prodanih vozila na godišnjoj razini do 2020., a Model 3 će tu igrati najbitniju ulogu. Video otkrivanja noviteta moguće je pogledati u nastavku:

RTL Autor: RTL