LEGENDA ŽIVI

Nakon koncepta stiže i gotova stvar - superluksuzni Aston Martin DB11

01.03.2016 u 13:22

Bionic
Reading

Premijeru u Ženevi uskoro će imati dugoočekivani Aston Martin DB11, svojevrsni nasljednik legendarnog modela DB9. Srce će mu činiti potpuno novi 5,2-litreni V12 motor s dva turbopunjača, koji razvija više no solidnih 600KS. A zvuk? Kakav tek zvuk izlazi iz ispušnog sustava novog superluksuznog ljepotana...

Model DB11 trebao bi naslijediti DB9 kojeg već 'hvataju godine', a u prodaji će se naći u drugom dijelu 2016. godine. Aston Martin je u siječnju pružio tek kratki teaser film pred premijeru noviteta u Ženevi, no dok je i to bilo dovoljno za golicanje mašte, procurile su službene fotke noviteta.

Tu su uobičajene stvari u jednadžbi - LED svjetlosni sklopovi, mišićav i agresivan dizajn uz značajnu dozu luksuza i ekskluzivnosti na svakom milimetru vozila. U Aston Martinu su u više navrata medijima rekli kako je bilo krajnje vrijeme za novi model te da su možda propuštene neke prilike, no stvoreno je idealno okružje za 'nešto potpuno novo' i vjerojatno 'najljepši automobil na svijetu'.


Što se samog imena vozila tiče, DB10 konceptni model je korišten u filmu o Jamesu Bondu (Spectre) te je to značilo kako će se jedna 'generacija' u svakom slučaju preskočiti. DB11 je bio logičan izbor, navode u Aston Martinu.

Cijena? Pa, nepristupačna svim smrtnicima koji već moraju pitati za nju. DB11 bi mogao početi od kakvih 170 tisuća funti (solidno preko milijun i pol kuna).