DA, MOGUĆE JE

Kultni DeLorean se vraća u proizvodnju!

31.01.2016 u 07:47

Bionic
Reading

Vozilo poznatije po svojoj filmskoj slavi nego li kao proizvod potpuno nespreman za pohod u svijet automobila dobit će novu šansu. Naravno, riječ je o DeLoreanu kojeg se nije proizvodilo više od tri desetljeća

Za svoje vrijeme tvorci DeLoreana DMC-12 jednostavno nisu imali niti tehnologiju niti mogućnosti proizvesti ono što su htjeli. Rezultat toga je bilo precijenjeno vozilo čije je lice 'spasio' tek filmski materijal. DeLorean Motor Company iz Teksasa je preuzela sve dijelove još prije mnogo godina i sada želi napraviti ograničen broj novih vozila spremnih za ceste. Naime, preostalo je taman toliko dijelova da se napravi tristotinjak vozila.


Iako će izgledom biti replike originala, DMC-12 nove generacije će stići s učinkovitijim motorom, manje štetnim po okoliš, a nadaju se početku proizvodnje u 2017. godini. Pored toga, nadograđen će biti i ovjes, a u vozilu će se naći i brdo elektronike - pa i grijana sjedala, navigacija te Bluetooth.

Očekuje se da će cijena ovih kultnih vozila iz ograničene serije biti između 80 i 100 tisuća dolara. Tko voli nek' izvoli.